Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΩΡΕΣ ΔΑΠΙΤΙΚΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

  Το 2012 μπήκε τελικά, μόλις πριν 2 μέρες, και ορισμένοι αποφάσισαν να ασχοληθούν ενεργά με το καλό των φοιτητών της ΣΑΕ Ρόδου βγάζοντας καρτούλες εκπτώσεων για ορισμένα καταστήματα της πόλης της Ρόδου ώστε οι φοιτητές να μειώσουν και καλά το κόστος διαμονής τους στο νησί. Τα καλά και χρυσά αυτοδυναμάκια της σχολής μας μέρα με τη μέρα προσπαθούν να εξαπατήσουν τις συνειδήσεις των φοιτητών και με τέτοια φθηνά κόλπα, θέλουν να κερδίσουν το παιχνίδι των εντυπώσεων, εξυπηρετώντας κατά συνέπεια τις μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες και τις ψηφοθηρικές τους τακτικές.
Ας προχωρήσουμε ωστόσο αναλυτικότερα στην αλήθεια που κρύβετε πίσω από αυτή τη κίνηση.

   Πιο συγκεκριμένα οι δαπίτες αυτό που προφανώς «σκέφθηκαν» ήταν να κερδίσουν τις εντυπώσεις μέσα από την ανάρτηση αυτής και καλά της πρωτοβουλίας τους. Θεώρησαν πως με την πρώτη ανάγνωση από κάποιον θα θεωρηθεί καλή κίνηση. Αναρωτιόμαστε όμως γιατί στην ανακοίνωσή σας δεν αναφέρεστε στα καταστήματα που συμμετέχουν σε αυτό το εκπτωτικό πρόγραμμα. Μήπως φοβάστε μην σας κατηγορήσουν για διαφήμιση συγκεκριμένων καταστημάτων μέσα στους κόλπους του Πανεπιστημίου; Αλλά το πρόβλημα κύριοι συνάδελφοι δεν είναι αυτό. Εκεί που εστιάζουμε είναι ότι εσείς βρίσκετε ευκαιριακές λύσεις και δεν χτυπάτε το πρόβλημα στη βάση του. Οι φοιτητές έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα γιατί οι μισθοί συρρικνώνονται, οι συντάξεις υποδαυλίζονται, και οι οικογένειες των φοιτητών καλούνται να πληρώσουν μια φοροκαταιγίδα, υπό το πρίσμα της σφιχτής πολιτικής που επιβάλλει το ΔΝΤ και οι εκπρόσωποι του στην πατρίδα μας ( ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ - ΔΗΣΥ ). Εμείς ως ΠΑΣΠ Ρόδου σε κάθε Γενική Συνέλευση αλλά και με την καθημερινή δράση μας στο Πανεπιστήμιο ζητάμε, κατάργηση του 15ου και 16ου μισθού των βουλευτών, άρση της βουλευτικής ασυλίας, δήμευση των περιουσιών όλων εκείνων που έκλεψαν και καταχράστηκαν τα χρήματα του Ελληνικού Λαού, φορολόγηση της ακίνητης Εκκλησιαστικής Περιουσίας, όχι μειώσεις και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και το κυριότερο έξοδο της χώρας μας από το απεχθές μνημόνιο και το ΔΝΤ, που επιβάλλει μέρα με τη μέρα ακόμα σκληρότερα μέτρα στη χώρα μας, με συνέπεια το κόστος διαβίωσης να ανεβαίνει μέρα με τη μέρα. Εσείς φέτος ούτε που έχετε ζητήσει τίποτα από όλα αυτά που προτείνουμε εμείς ως παράταξη και ξαφνικά σας έπιασε ο πόνος για εκπτωτικές καρτούλες, οι οποίες θα «σώσουν» τους φοιτητές από το υψηλό κόστος ζωής που αντιμετωπίζουν. Είδαμε πως αγωνίζεστε για το καλό των Ελλήνων και τα συμφέροντα των φοιτητών. Με το να μην συμμετέχετε στις κινητοποιήσεις των συλλόγων, στις καταλήψεις στο Πανεπιστήμιο και στις εστίες, που έδιωχναν φοιτητές, και που όλοι διεκδικούσαμε να μείνουν όλοι οι φοιτητές στις εστίες τους. Είδαμε πως «κατακλίσατε» τις πορείες των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων, αλλά και τα Πανεκπαιδευτικά Συλλαλητήρια για να μην εφαρμοστεί ο απεχθής νόμος Διαμαντοπούλου. 
  Γενικό συμπέρασμα όλων των παραπάνω είναι ότι η αυτοδύναμη δαπάρα, το μόνο που προσπαθεί να κάνει είναι να αποπροσανατολίσει τους φοιτητές από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο μας, παίζοντας τον ρόλο του καλού Σαμαρείτη. Κύριοι συνάδελφοι σοβαρευτείτε γιατί με όλα αυτά που κάνετε γελάει ο κόσμος. Εμείς ως Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη Ρόδου θα είμαστε πάντα εδώ για να αναδεικνύουμε τα ψέματα σας, και τις μικροπολιτικές σας σκοπιμότητες. Καλούμε την φοιτητική κοινότητα της Ρόδου να μην πιστεύει τις λασπολογίες σας και τις δήθεν σωτήριες κινήσεις σας, όπως αυτή που μας παρουσιάσατε μόλις την δεύτερη μέρα του 2012 μέσω του προπαγανδιστικού σας blog.
  Εμείς ως ΠΑΣΠ Ρόδου δηλώνουμε έτοιμοι και αποφασισμένοι να δώσουμε μάχη για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων των φοιτητών όπως η δωρεάν σίτιση και στέγαση, η διανομή συγγραμμάτων, το κτιριακό, το φωτοτυπικό και κυρίως η μη εφαρμογή του απεχθούς νόμου Διαμαντοπούλου, το οποίο εσείς με τις τακτικές σας και με την πρόταση παιδείας σας μέρα με τη μέρα προωθείτε σε κάθε φάσμα της ζωής των φοιτητών.
«Παλεύουμε για τα όνειρα μας, σηκώνουμε ψηλά τη γροθιά μας».
ΠΑΣΠ ΡΟΔΟΥ
ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου