Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

«ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ»

Είναι κοινά αποδεκτό, ότι το τελευταίο διάστημα η έννοια της κολοτούμπας, τείνει να γίνει σπορ, σε μια εποχή όπου εκατομμύρια Ελλήνων βρίσκονται σε απόγνωση, λόγω των σκληρών μέτρων λιτότητας, των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, της βαριάς φορολογίας και των μνημονειακών καταπιέσεων και δεσμεύσεων. Τα άθλια αυτά μέτρα, τα οποία αρχικά ψήφισε το νεοφιλελεύθερο πλέον πασοκ, και στη συνέχεια η κυβέρνηση συνεργασίας πασοκ – νδ – λαος – δησυ, καταστρατηγούν κεκτημένα δεκαετιών, υπονομεύουν την ορθή λειτουργία του κοινωνικού κράτους και παράλληλα επιδιώκουν να φορτώσουν τις σπατάλες και την κλοπή των χρημάτων του Ελληνικού Λαού, στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, τους χαμηλόμισθους και στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Είναι λυπηρό και κατάφορα άδικο να μην τιμωρούνται εκείνοι που κυριολεκτικά κατασπατάλησαν τα χρήματα του ελληνικού λαού και οδήγησαν την χώρα στον απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Ακόμα πιο άδικο δε είναι να πληρώσουν τα «σπασμένα» όλοι εκείνοι που δεν έφταιξαν για αυτό που ζούμε σήμερα και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους πολίτες αυτής της χώρας. 
    Στις τελευταίες γενικές συνελεύσεις της σχολής μας, παρατηρούμε μια οργανωμένη προσπάθεια της πρώην αντιμνημονειακής δαπ – νδφκ ρόδου, να εξηγήσει τα ανεξήγητα, δηλαδή το γιατί στηρίζει πλέον το μνημόνιο 2, τη νέα δανειακή σύμβαση και την ανταλλαγή ομολόγων. Η «πολιτική» παράταξη η οποία κατηγορούσε εμάς για πασοκισμό και χαρακτήριζε τα μέλη μας με τους ανεπαίσχυντους και συκοφαντικούς  χαρακτηρισμούς του τύπου  « τα παιδιά του ΔΝΤ»  και άλλα διάφορα, ξαφνικά μετά την συγκρότηση « κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας» κατά την εκδοχή του πασοκ και τη «μεταβατική κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές» σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, άλλαξε τακτική και από εκεί που καταδίκαζε το μνημόνιο και τα νέα μέτρα, εντελώς ξαφνικά  άρχιζε να λέει στους φοιτητές ότι αν δεν ψηφιζόταν το νέο μνημόνιο η χώρα θα οδηγούνταν σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Η δαπ – νδφκ ρόδου, εξαρτημένη πάντα από τη μαμά νδ, για μια ακόμα φορά αλλάζει τακτική με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές που πήρε άνωθεν. Όλοι θυμόμαστε τον στυγνό λαϊκισμό της δαπ – νδφκ ρόδου μέσα στις γενικές συνελεύσεις ότι εμείς ήμασταν φορείς και χειροκροτητές του μνημονίου, πράγμα το οποίο δεν ίσχυσε, δεν ισχύει και δεν θα ισχύσει ποτέ, όσο και αν ενοχλούνται ορισμένοι, επειδή δεν είμαστε ξεπουλημένοι  και δεν προδίδουμε τις αντιλήψεις μας σε κανέναν και για κανέναν.
    Είναι δε λυπηρό το γεγονός ότι εκείνοι που έχτισαν τρεις αυτοδυναμίες με τη μάσκα των αντιμνημονειακών, να έρχονται στα διοικητικά συμβούλια και τις γενικές συνελεύσεις να καταδικάζουν το μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα λιτότητας ώστε να κερδίσουν με λάσπη και ψέματα την εμπιστοσύνη των φοιτητών και πλέον να μετατρέπονται στους μοναδικούς μνημoνειακούς της σχολής μας και να καυχιούνται κιόλας ότι η νδ με τη θετική ψήφο της στο μνημόνιο 2 έσωσε τη πατρίδα από την καταστροφή και το αδιέξοδο, όπως ακριβώς έλεγε και ο πρόεδρος τους από το βήμα της Βουλής και ενώ έξω ο ελληνικός λαός σύσσωμος έκανε διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα και τη δανειακή σύμβαση.  Η δαπ – νδφκ ρόδου υπερήφανα δηλώνει ότι η νδ με την υπερψήφιση των νέων μέτρων διασφάλισε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, συνηγορώντας ουσιαστικά σε όλα εκείνα τα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία καταδίκαζε πριν μερικούς μήνες και πλέον αποτελεί ουσιαστικά χειροκροτητή.  Όλοι ήμασταν μπροστά όταν εκπρόσωπος της δαπ – νδφκ ρόδου στη γενική συνέλευση του ΠΤΔΕ δήλωσε ξεκάθαρα ότι  συνηγορεί στη διαφύλαξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας όποιο και αν είναι το κόστος.  Είναι τουλάχιστον ποταπό και αισχρό, κύριοι συνάδελφοι της δαπ – νδφκ ρόδου, να έρχεστε στις Γ.Σ. φοιτητών και από εκεί που καταδικάζετε τα σκληρά μέτρα, λέγοντας ουσιαστικά ψέματα στους φοιτητές το προηγούμενο διάστημα, πλέον να χειροκροτάτε μέτρα τα οποία περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, επιβάλλουν σκληρή φορολογία, υπονομεύουν εργασιακά δικαιώματα που έχουν αποκτηθεί με αγώνα από το εργατικό κίνημα,  οδηγούν τους νέους στην ανεργία  και σε αβέβαιο εργασιακό μέλλον και παράλληλα αυξάνουν το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλούσιων μέσω της οριστικής αφαίμαξης της μικρομεσαίας τάξης.  
     Καταλήγοντας σ’ ένα γενικό συμπέρασμα είναι ότι η παράταξη της δαπ – νδφκ ρόδου το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κάνει κολοτούμπες ανάλογα με το τι συμφέροντα έχει και το τι γραμμές λαμβάνει άνωθεν.  Και όλα αυτά όπως μας λέει γίνονται «υπέρ πίστεως και πατρίδος». Εμείς ως ΠΑΣΠ Ρόδου είχαμε ξεκάθαρη στάση ενάντια στο μνημόνιο από την αρχή, πράγμα το οποίο πιστοποιείται από τις τοποθετήσεις μας και τις απόψεις μας στις γενικές συνελεύσεις και στα ΔΣ φοιτητών αλλά κυρίως από το γεγονός ότι στην τελευταία γενική συνέλευση  του  ΠΤΔΕ, το Μάη του 2010,  είχαμε καταθέσει ψήφισμα ενάντια στο μνημόνιο, το οποίο η γενική ενέκρινε ομόφωνα ( ακόμα και εσείς κύριοι συνάδελφοι πρώην αντιμνημονειακοί).  Μπορείτε να ανατρέξετε στα πρακτικά του ΠΤΔΕ  του Μάη του 2010 για να εξακριβώσετε την ορθότητα του επιχειρήματός μας. Εμείς ως ανεξάρτητη και υπεύθυνη παράταξη του φοιτητικού κινήματος, δηλώνουμε έτοιμοι και αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στην προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας , με γνώμονα τις αξίες μας, τις ιδέες μας, τις προτάσεις μας και τα συμφέροντα της φοιτητικής κοινότητας. Δεν είμαστε ξεπουλημένοι σε κανέναν πασόκ και σε καμία εξουσία. Οι μόνοι διεφθαρμένοι είσαστε εσείς διότι το μόνο που κάνετε είναι να παίρνετε γραμμές από τον ιδεολογικό σας φορέα τη νδ και σαν πιστά γαλάζια ξεπουλημένα στρατιωτάκια συνεχίζετε με την άθλια πρόταση παιδείας σας, η οποία είναι ακριβώς ίδια με το νόμο – διαμαντοπούλου και το νόμο – γιαννάκου, και τις γαλάζιες κατευθυντήριες γραμμές,  να καταστρατηγείται την δημόσια και δωρεάν παιδεία. 25 χρόνια τα ΑΕΙ και ΤΕΙ έχουν πάει πίσω εξαιτίας της αιωρούμενης και δήθεν πρωτοπορίας σας. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να χαράσσετε στο δρόμο της  πρωτοπόρας διαφθοράς.  



«Παλεύουμε για τα όνειρα μας, σηκώνουμε ψηλά τη γροθιά μας»



ΠΑΣΠ ΡΟΔΟΥ



ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ



ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ



ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου